Vanliga frågor

Hur loggar jag in?

• Du kan logga in i Meddibox systemet när du fått behörighet/delegering av ansvarig SSK, med hjälp av en tag eller ett kort.
  • Tag eller kort presenterar du för läsaren, normalt placerad på högra sidan av Meddibox. Ingen pin kod eller annat ID behövs.

Loggas jag ut automatiskt?

• Under tiden du är inloggad så loggas du inte ut automatiskt för att kunna utföra vården av brukarna i lugn o ro.
  • Utloggningen sker efter att du signerat klart alla insatser genom att klick på “Logga ut” knappen på skärmen.

Hur sparas data?

• Alla aktiviteter som sker på skåpet sparas på den centrala servern som sammanställer signeringslistor och andra medicingivningar.
  • Sparad data kan sedan sammanställas i olika automatiska rapporter som signeringslistor etc.

Kan jag signera medicingivningen på Meddibox?

• Ja, det kan du. På Meddibox touchskärm är arbetsflödet utformat för att göra det enklare för personalen och även säkrare vid valen av insatser. När man följer rutinen i detta arbetsflöde ingår signeringen efter att insatserna är utförda.

Hur gör jag om brukaren inte tar sin medicin?

• Det finns en möjlighet att ange en orsakskod för ej tagen medicin, dessutom så kan du spara medicin i ett speciellt fack för senare givning eller deponera medicinen i returfacket.
  • Om du sparar medicinen för senare insats, då följer du rutinen och arbetsflödet för just detta moment.

Var gör jag av medicin som inte brukaren tar?

• Deponerar den i returfacket.
  • Sedan anger du vilken orsakskod som gäller för det aktuella tillfället och signerar åtgärden.